Acıpayam Ticaret Odası ve Acıpayam Belediyesi “Deprem İstişare Toplantısı” Gerçekleştirildi

Acıpayam Ticaret Odası ve Acıpayam Belediyesi “Deprem İstişare Toplantısı” Gerçekleştirildi

Acıpayam Belediyesi ve Acıpayam Ticaret Odası koordinasyonda ‘’Depreme Hazırlık İstişare’’toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Acıpayam Ticaret Odası Başkanı İsmail Aksoy, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahat Makal,Ziraat Odası Başkanı Serkan Aydın, Acıpayam-Serinhisar Süt Üreticileri Birliği Başkanı Muzaffer Yılmaz, Belediye teknik personelleri ve ilçede bulunan müteahhitler katıldı.

Konuşmacı olarak ve programı hazırlayan Acıpayam Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcımız Yük.Çevre Müh.,Yük.Yer Bilimleri-İnşaat Müh.,Yük.Bilgisayar Müh.Ömer Faruk Yıldız deprem konusunda ve önlemi hakkında gerekli bilgilendirmeleri yaptı.

Deprem istişare programı öncesi Acıpayam Ticaret Odası toplantı salonunun adı önceki dönemlerde başkanlık yapan Enver Arman toplantı salonu açılışı yapıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program başladı.

Acıpayam Ticaret Odası Başkanı İsmail Aksoy yaptığı açılış konuşmasında:"6 Şubat'ta 11 ilimizde meydana gelen depremden iş dünyası ve vatandaşlar olarak çok etkilendik.Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.Acıpayam Belediyemiz ile birlikte deprem bölgesine yardımlarda bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz.Odamızın toplantı salonunun adını önceki dönemlerde Acıpayam Ticaret Odası başkanlığı yapan merhum Enver Arman 'ın adını verdik.Deprem hazırlık istişare toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum.Katılım sağlayan herkese teşekkür ederim dedi.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan yaptığı konuşmasında :"Öncelikle depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Belediyemiz olarak ilçemizde ki şehirleşme ve binaların denetimini kurallara uygun olarak yapılması için son derecede titiz çalışıyoruz. Yapılaşma anlamında inşaatların yapımlarında hassasiyetle çalışan ilçemizdeki tüm müteahhit kardeşlerime ve inşaat ustası kardeşlerimi yürekten teşekkür ediyorum.Önümüzdeki günlerde belediyemiz teknik arkadaşlarımız ile birlikte deprem bilgilendirme toplantılarına devam edeceğiz.Merhum Enver Arman 'ın adını toplantı salonunun adını koymanızdan dolayı Ticaret Odası Başkanı İsmail Aksoy ve yönetim kurulu üyelerini yürekten kutluyorum toplantımız hayırlı olsun dedi."

Katılımcılara depremde nasıl önlemler alınmalıdır konularında bilgiler sunuldu. 20 gün deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta binaları inceleyen ve rapor tutan Acıpayam Belediyesi teknik personelleri de oradaki durum hakkında katılımcıları bilgilendirdi.Deprem istişare toplantısında konunun uzmanları merak edilen soruları cevapladılar.