Başkan Aksoy'dan 2023 Değerlendirme

Başkan Aksoy'dan 2023 Değerlendirme

İlçemiz için,halkımız için gerçekleştirmeyi planladığımız hayallerimizin sevincini siz değerli hemşerilerim ile paylaşma gururunu bana verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Acıpayam Ticaret Odamızın asıl görevi Acıpayam İlçemizin ticari hayatlarını kolaylaştırıcı hizmetleri üretmek, ticari potansiyellerimizi büyütmek, ar-ge çalışmalarına çok ama çok ağırlık vermek, işletmelerimizin sorunlarını gerek kurumsal gerekse bireysel bazda dinlemek ve çözüm üretmektir.

Ticaret Odası Ne İş Yapar?

Ticaret odası, bir iş ağı biçimi ve yerel bir işletme organizasyonudur. Kasaba ve şehirlerdeki iş insanı ve işletme sahipleri, iş sektörü adına savunma yapmak için bu yerel toplulukları oluşturur.Bu odalar bazen birkaç ülkeleri birleştirir ve ülkelerarası lobicilik ve diplomasi rolünü oynar.

Anlaşılır bir şekilde anlatmak isterim ki;Bir kişi kendi çocuğuna kefil olmaz iken biz işverenimize Kredi Garanti Fonu (KGF)kapsamında biz“KEFİL“oluyoruz.


Acıpayam İlçemizde işverenlerimiz işlerini geliştirmek, çalışanlarına daha güzel ortamlar sunmak istiyor. İşte tam bu noktada odamıza çok büyük görevler düşüyor,
Muhasebe, sosyal haklar, e ticaret, güncel ekonomik gelişmeler, ekonomi programlarının detayları, işçi-işveren ilişkileri, iş güvenliği, vergi usul kanunlarındaki değişiklikler, ithalat-ihracat gibi birçok konuda aylık bildirimler her üyemizin doğal hakkıdır. Bu hakkı koruyacağız ve yaşatacağız.

BUNUN İÇİN CUMHURİYETİN 100.YILI KAPSAMINDA DERDİMİZ,SEVDAMIZ OLAN ACIPAYAM ve ÜLKEMİZ İÇİN AYRIŞTIRMA YAPMADAN,ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ !
BİZ ACIPAYAM İÇİN HER TÜRLÜ MASADA,SAHADA VARIZ ve OLACAĞIZ !


-Acıpayam’ın tanıtımı için resmi kurumlarımız,muhtarlarımız,diğer sivil toplum örgütlerimiz,kooperatiflerimiz ile birlikte EL ELE vererek.Geç kalınmış olsada bir ACIPAYAM markası oluşturmamız gerekiyor.
-“Acıpayam Markası” sosyal medya platformları ile bölge tanıtılmalıdır.

-Ticari faaliyet ilçemizde daha hareketlenmesi için,DENİZLİ KAYAK MERKEZİ yolunun Acıpayam’dan geçtiğini kamu oyuna;gerek sosyal medya üzerinden,gerek yazılı ve görsel basın uygulamaları,gerek yol üzerinde reklamlar ile bu ziyaretçiyi ACIPAYAM’a çekmeliyiz.

-Antalya yolu,Acıpayam’ın en büyük varlığı,yol E87 bu yoldan yaz yoğun olmak üzere ortalama yıl bazında 55-60 milyon kişi geçmektedir.Geçen insanlardan sadece Acıpayam esnafına 1 TL bırakmış olsa ilçemize girdi minimum 55 milyon TL olacak!
Biz daha neyi bekliyoruz ! Bu yolu ticarete kazandırmak üzere Acıpayam Ticaret Odası olarak ısrarcıyız.

-Acıpayam Ticaret Lisesi’nde ki öğrencilerimizi 2023 vizyonu kapsamında işletmelerimizde çok daha verimli ve donanımlı yetiştirmeyi önemli olduğunu düşünüyoruz.
Bu konuda,Acıpayam Ticaret Odası olarak biz ve Acıpayam Ticaret Lisesi iş birliği yapmak istiyoruz.

-Acıpayam’da Ticaretin sürdürebilirliğini istiyorsak kiralara düzenleme gelmelidir.Özellikle yerel kurumlarımıza ait yerlerin tavan %73 zam yapılması işverenimizi tedirgin etmiştir.
Cumhurbaşkanımızın dediği gibi %25 üstüne kira artışı yapılmayacak sözünü sizlere hatırlatmak isterim.

-İlçemizdeki park sorunu;her ne kadar da istemesek te,paralı parkı geri getirmeliyiz.

Nedenimiz ?----İŞVERİNİMİZ,ESNAFIMIZ,TÜCCARIMIZ !!!


-Acıpayam’ın havasının değişmesi için yollarda ACIPAYAM’a ait Totem çalışmaları yapmamız gerekiyor.
Acıpayam Ticaret odası bu mağduriyetten doğrudan sorumlu olmasa bile ticaret erbabları olarak fikirlerimizi ve projelelerimizi belediyemiz ve yetkili kurumlar ile paylaştıktan sonra takipçisi olmak ve neticelendirmek görevimizdir. Biz bu söz ile yola çıktık!

Bizim Bir Hayalimiz Var !

“Acıpayam Organize İhtisas Sanayi Bölgesi”,modern tesislerin bulunduğu,doğal gaz ile temiz enerjinin birleştiği üretim üsleri.
Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa VARANK ve TOBB Başkanımız Rifat HİSARCIKLIOĞLU ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yer tahsisi istenmiştir.
Bu yer tahsisini Acıpayam olarak yapmalıyız,böyle bir dev projeyi bölgeye kazandırmalıyız.Deri,ayakkabı,leblebi,bıçak,tarım ve süt ürünleri bir araya Acıpayam’da gelecek 3 ilçenin birleşimi burası olacak!
Ama önce birlikte olmamız gerekmektedir,kurumlarımız,STK’larımız ve halkımız istemelidir.Bir an önce yer tahsisini çözmeliyiz!

Okul Projemiz ve EĞİTİM-Destek

Bizden önceki arkadaşlara,TOBB destekli ilçemize yeni bir okul yapılacağının müjdesini verilmişti.Biz de görev başlar başlamaz bu konunun takipçisi olduk ve alınan kararla okulun Ana Okulu kararı alınmış olduğunu öğrendik.
Bizim derdimiz Acıpayam İlçemize daha büyük bir okul olduğu için Ankara’ya giderek,gerekli girişimlerde bulunduk TOBB olarak bütçe desteğini aldık ama bazı nedenlerden dolayı projeden geri dönemedik.
Diğer ilçeler okul inşaatına başlamıştır.
Biz Acıpayam olarak maalesef daha başlayamadık.Bürokrasi trafiği bizi endişelendirmektedir.

Diğer sorunumuz ise nitelikli lise,Acıpayam bölgemizin en büyük ilçesi ama puan ile alan bir okul bölgemizde maalesef yoktur.Bunun çözümünü yapmamız gerekmektedir.Çocuklarımız erken yaşta ilçemizi terketmektedir.
Oda olarak,Her Yıl 500 öğrencimize eğitim yardımı ve 1500 kişiyi yardımlarımızı arttırarak sürdürüyoruz.
İnanıyorum, beraber başarırız! Acıpayam Ticaret Odası bölgemizi için büyük değişimlerin başlangıç adresi oldu.

Hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Allah’a emanet olun.

İSMAİL AKSOY
ACIPAYAM TİCARET ODASI BAŞKANI